13.jpg

Πρόκειται για την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος 95 τετραγωνικών στο κέντρο του Βόλου το οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί  ως κύρια κατοικία από μια οικογένεια.

Πραγματοποιήθηκε ολική ανακαίνιση και γκρεμίστηκε ένας τοίχος έτσι ώστε να ενοποιηθεί η κουζίνα με το σαλόνι. Επιλέχθηκαν ουδέτερα χρώματα με κυρίαρχο το γκρί του πάγου σε συνδυασμό με το γρι του γραφίτη σε συνδυασμό με φυσικές αποχρώσεις ξύλου και όλα αυτά δεμένα γύρω από έναν υπόλευκο καμβά.

 

Παράλληλα επιλέξαμε να τονίσουμε τον τοίχο της τραπεζαρίας επενδύοντας τον με τουβλάκι τύπου τσαλαπάτα κατα το μεγαλύτερο μέρος του, με το πάνω μέρος να καλύπτεται με μια φαρδιά λουρίδα ξύλου η οποία σε συνδυασμό με τα πάνω ντουλάπια τις κουζίνας τα οποία θα ειναι στην ίδια απόχρωση, γκρι του γραφίτη, ενοποιούν τους δύο χώρους , δημιουργώντας παράλληλες γραμμές και νέους όγκους.

Για τον σχεδιασμό της κουζίνας μας ζητήθηκε να υπάρχει μια αίσθηση ότι δεν είναι κουζίνα με την κλασική έννοια του όρου, αλλά μια συνέχεια της τραπεζαρίας και του ενιαίου χώρου όμορφα εναρμονισμένη με το υπόλοιπο σπίτι. Για τον λόγο αυτό δημιουργήσαμε μια σύνθεση με κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους, η οποία 'ντύνει' τον τοίχο  από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι,  χωρίς εμφανείς λαβές για το άνοιγμα των ντουλαπιών. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στον φωτισμό του χώρου καθώς μας ζητήθηκε η δημιουργία μιας χαλαρωτικής ατμόσφαιρας κατα τις βραδινές ώρες με περιφερειακό φωτισμό χαμηλότερης έντασης. Τα φωτιστικά που θα πλαισιώσουν το διαμέρισμα θα είναι ειδικής κατασκευής με σκοπό να καλύψουν πλήρως τις ιδιαιτερότητες του χώρου.