Πρόκειται για ένα παλιό διαμέρισμα του '80, στο κέντρο της Λάρισας στο οποίο πραγματοποιήθηκε ολική ανακαίνιση ξεκινώντας με τα απαραίτητα γκρεμίσματα. Το σπίτι σχεδιάστηκε από την αρχή κατόπιν μελέτης του χώρου. Στους τοίχους τοποθετήθηκε θερμοπρόσοψη, παράθυρα ενεργειακά νέας τεχνολογίας και ηλεκτρική τέντα. Στο πάτωμα τοποθετήθηκαν καινούρια πλακάκια και Laminate  στα υπνοδωμάτια.  Η διαρρύθμιση άλλαξε ολοκληρωτικά και τα νέα σχέδια διαμόρφωσαν δυο κρεβατοκάμαρες, ένα μεγάλο μπάνιο, ένα μικρό wc κρεβατοκάμαρας, ένα χώρο υποδοχής και έναν ενιαίο μεγάλο χώρο σαλόνι - κουζίνας.

Επιλέξαμε νεανικά χρώματα και μοντέρνα σχέδια σε απλές γραμμές, καθώς απευθύνεται σε ένα άτομο νεαρής ηλικίας. Η κουζίνα σχεδιάστηκε από εμάς  και προσαρμόστηκε αρμονικά στις ιδιαιτερότητες του χώρου. Διαμορφώθηκαν δύο υπνοδωμάτια, το πρώτο και μεγαλύτερο στεγάζει  την κεντρική κρεβατοκάμαρα και το μικρό wc και το δεύτερο εξ αυτών θα λειτουργήσει ως  guest room για φιλοξενούμενους  και διαθέτει ένα διπλό κρεβάτι και ένα γραφείο,  με απώτερο σκοπό να μετατραπεί  αργότερα σε παιδικό δωμάτιο.

Στην κεντρική κρεβατοκάμαρα δημιουργήθηκε εξ αρχής ένα  μικρό wc, σε έναν χώρο ο οποίος πριν είχε την χρήση αποθήκης. Στην είσοδο του διαμερίσματος κατασκευάστηκε μια εσοχή όπου και τοποθετήθηκαν κρεμάστρες και παπουτσοθήκη δημιουργώντας ένα έπιπλο εισόδου . Ανακαινίσθηκε εξ αρχής και το μεγάλο μπάνιο της οικίας και αντικαταστάθηκε μεταξύ άλλων η μπανιέρα με μια μεγάλη ντουζιέρα η οποία διαθέτει και στήλη υδρομασάζ. Δημιουργήθηκε και ένας ενιαίος μεγάλος χώρος 50 τ.μ. ο οποίος φιλοξενεί τώρα το σαλόνι και την κουζίνα, αφού γκρεμίστηκαν οι ενδιάμεσοι τοίχοι. Ασχοληθήκαμε επίσης και με τη μελέτη φωτισμού του χώρου (light design).

photography : Νικόλαος Χατζηπολίτης 

μοντέρνο σχέδιο κουζίνας
πρωτότυπο σχέδιο κουζίνας
at the entrance..
livingroom design - σαλόνι
διακόσμηση σαλονιού
ανακαίνιση κρεβατοκάμαρας
big bedroom
1/1
livingroom design
guest room - ανακαίνιση υπνοδωματίου
ανακαίνιση υπνπδωματίου - guestroom
ανακαίνιση του μπάνιου
1/1
the balcony - exterior design
1/1

before

πριν..

ριζική ανακαίνιση κατοικίας
ανακαίνιση πριν - μετά
ανακαίνιση μπάνιου πριν-μετά
ανακαίνιση υπνοδωματίου πριν - μετά
το μπάνιο πριν την ανακάινιση
σαλόνι - πριν
χώρος σαλονιού - πριν
το guest room πριν
το guest room - πριν
ο χώρος που μετά έγινε η κουζίνα μας
υπνοδωμάτιο - πριν
το μπαλκόνι - πριν
το μπαλκόνι - πριν