Πρόκειται για έναν ισόγειο χώρο 150 τ.μ. οποίος είχε χρήση ξυλουργείου και τώρα θα μετατραπεί σε σπίτι αλλάζοντας χρήση και διατηρώντας μόνο το μεγάλο ύψος που διαθέτει ο χώρος στον ενιαίο χώρο και τον κάνει επιβλητικό και άνετο.

Ο αρκετά ευρύχωρος ενιαίος χώρος της νέας οικίας έχει διαμορφωθεί κατάλληλα έτσι ώστε να δημιουργηθούν ένας χώρος εισόδου ένας χώρος σαλονιού με μικρό γραφείο, ένας χώρος κουζίνας και τραπεζαρίας.

Ο κοινόχρηστος χώρος του σπιτιού διαχωρίστηκε από τα υπνοδωμάτια με τρία σκαλοπάτια εκμεταλλευόμενοι το μεγάλο ύψος του χώρου και διαχωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τις λειτουργίες του σπιτιού. Το στυλ που διαλέξαμε τείνει προς το μίνιμαλ με αρκετά ζεστά στοιχεία όπου παίξαμε με κάποιους χρωματισμούς σε τοίχους και έπιπλα διατηρώντας έναν υπόλευκο καμβά σε συνδυασμό με στοιχεία ξύλου.

Στην κουζίνα επιλέξαμε να δημιουργηθεί μια καμάρα ως είσοδος και να βαφτεί τοίχος και έπιπλα στον ίδιο χρωματισμό δημιουργώντας έτσι ένα μπλε δωμάτιο που την ξεχωρίζει και από τον υπόλοιπο χώρο.

Project:

house renovation

Client:

T.M.

Year:

2022

Place:

Almyros